تفکر استراتژیک

تفکر استراتژیک

تفکر استراتژیک مهارتی ذهنی است که به شخص اجازه می‌دهد از بین هزاران متغیر، هوشمندانه متغیرهای استراتژیک را شناسایی کند و از بین ده‌ها گزینه، به تصمیم گیری استراتژیک بپردازد. متغیرهای استراتژیک یعنی متغیرهایی که اگر روی آنها تمرکز کنیم، می‌توانیم تأثیر اساسی در نتایج کلیدی عملکرد بگذاریم.

به بیان ساده تفکر استراتژیک مهارتی ذهنی است که با افزایش توان تحلیل و تصمیم گیری استراتژیک، تاثیر اساسی در نتایج عملکرد می گذارد.

 

تفاوت تفکر و تفکر استراتژیک

تفکر به معنای اندیشیدن درباره همه مسائل و تصمیم گیری درباره آن هاست، تفکر محدودیتی ندارد. اما تفکر استراتژیک بی رحم است. در تفکر استراتژیک فقط به متغیرهای استراتژیک فکر می کنیم و گزینه‌هایی را بر می گزینیم که تأثیر اساسی در نتایج کلیدی عملکرد دارند.

 

ویژگی های تفکر استراتژیک

  1. دارای نگرش خلاق است: ایده یابی و ایده پردازی خاصیت درونی تفکر استراتژیک است.
  2. دارای نگرش سیستمی است: تفکر استراتژیک نگاهی عقاب گونه دارد و محدود به یک واحد سازمانی نیست.
  3. دارای نگرش انتقادی است: تفکر استراتژیک نگاهی موشکافانه و پرسشگر دارد.
  4. دارای رویکرد ترکیبی است: تفکر استراتژیک هم از داده‌های سخت یعنی آمار و اطلاعات و هم از داده‌های نرم یعنی ایده‌ها، بینش‌ها، تمثیل‌ها و قیاس‌ها استفاده می‌کند.
  5. دائم در جستجوی منافع استراتژیک است:تفکر استراتژیک همیشه در حال جستجوی تأثیرگذاری بر نتایج کلیدی عملکرد است.
  6. تجربه گرا و نتیجه گراست: تفکر استراتژیک نه در دام عملگرایی کور می‌افتد و نه به ایده‌آل گرایی رویایی معتقد است. (عمل گرایی کور یعنی بدون اندیشه دست به عمل بزنیم. ایده‌آل گرایی رویایی یعنی برای هر حرکتی به دنبال طرح تحقیق جزئی و کاملا بهینه باشیم.)
  7. خاصیتی غیر متوازن دارد: تفکر استراتژیک به جای پرداختن به همه فرآیندها ، فعالیت‌های کلیدی را انتخاب می‌کند؛ به جای پرداختن به همه مشتریان، روی مشتریان اصلی متمرکز می‌شود، به جای توجه به همه تکنولوژی ها فقط روی تکنولوژی‌های استراتژیک سرمایه‌گذاری می‌کند.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
Scroll to Top