دیدگاه بازاریابی کل‌نگر

دیدگاه بازاریابی کل‌نگر

کسب‌وکارهای موفق امروزی عموماً از یک رویکرد جامع و کامل که فراتر و کامل‌تر از مفاهیم اولیه بازاریابی است پیروی می‌کنند. این دیدگاه به دنبال ارائه تعریفی مجدد از حیطه عمل و پیچیدگی‌های بازاریابی است. چهار عنصر اصلی این رویکرد، بازاریابی رابطه مند، بازاریابی یکپارچه، بازاریابی داخلی و بازاریابی عملیاتی می‌باشند. طبق این رویکرد شرکت‌های موفق، شرکت‌هایی هستند که برنامه‌های بازاریابی خود را مطابق با تغییرات فضا و مکان بازار، بازبینی می‌کنند.

۱️- بازاریابی رابطه مند:
این رویکرد به شرکت و مشتری کمک می‌کند تا یک رابطه بلند مدت دوطرفه را با یکدیگر برقرار کنند. همچنین این رابطه به هر دو طرف کمک می‌کند تا نیازهای خود را برآورده سازند. در بازاریابی رابطه مند ارتباطات بین چهار بخش مورد توجه است. این چهار بخش عبارت‌اند از مشتری، کارکنان شرکت و شرکای بازاریابی شرکت شامل شبکه‌های توزیع، تأمین‌کنندگان مواد اولیه، توزیع‌کنندگان، واسطه‌های فروش و نمایندگی‌های شرکت و اعضایی که رابطه مالی با شرکت دارند.
استراتژی بازاریابی باید به‌گونه‌ای تنظیم و اجرا شود که منافع اصلی همه گروه‌ها تأمین شود. نتیجه و هدف نهایی فلسفه بازاریابی رابطه مند، تشکیل دارایی ارزشمندی به نام شبکه بازاریابی شرکت است. مفهوم شبکه بازاریابی شرکت بر اساس این اصل ساده طراحی‌شده که سودآوری شرکت نتیجه برقراری ارتباط بلندمدت دوطرفه با ذینفعان کلیدی است.

۲️- بازاریابی یکپارچه:
بازاریابی یکپارچه زمانی به وقوع می‌پیوندد که شرکت فعالیت‌ها و برنامه‌های بازاریابی مشخصی را با هدف خلق، معرفی و عرضه ارزش به مشتریان شرکت طراحی می‌کند و در این فرایند این اصل را همواره مدنظر قرار می‌دهد که «کلیت هر چیزی بیشتر از جمع تک‌تک اعضای آن است.» این تعریف حاوی دو مطلب بسیار مهم است:
۱- بازاریاب برای خلق برای خلق، معرفی و عرضه ارزش به مشتریان هدف، می‌تواند فعالیت‌های بازاریابی متعدد و متنوعی را طراحی و اجرا کند.
۲- بازاریاب حین طراحی و اجرای هر برنامه بازاریابی‌ای باید سایر برنامه‌های بازاریابی مرتبط را نیز در نظر داشته باشد. شرکت‌ها باید تمامی ارتباطات بازاریابی‌شان را نیز یکپارچه کنند. برقراری یک استراتژی ارتباطی یکپارچه به این معناست که شرکت ابزارها و پیام‌هایی را انتخاب می‌کند که یکدیگر را تقویت و تکمیل می‌کنند. شرکت‌ها همچنین بایستی استراتژی شبکه‌ای بازاریابی‌شان را نیز یکپارچه کنند. بازاریابان باید بین داشتن شبکه‌های بازاریابی متعدد و گسترده و شبکه‌های بازاریابی محدود و انتخابی تعادل مناسبی برقرار کنند.

۳️- بازاریابی داخلی:
مفهوم بازاریابی داخلی بر این امر تأکید دارد که کلیه کارکنان به‌ویژه مدیران ارشد شرکت باید با اصول بازاریابی آشنا باشند. این رویکرد توضیح می‌دهد که شرکت‌ها باید کارکنانشان را به‌گونه‌ای آموزش دهند و تشویق کنند که همواره برای خدمت به مشتری آماده باشند. امروزه بازاریابی دیگر وظیفه یک واحد خاص نیست بلکه وظیفه‌ای کلی بر دوش تمامی واحدهای سازمان است و هدف نهایی آن دستیابی به چشم‌انداز، مأموریت و استراتژی سازمان است. بازاریابی تنها در صورتی موفق می‌شود که تمامی واحدهای سازمان با کمک یکدیگر در خدمت مشتریان باشند.

۴️- بازاریابی عملیاتی (عملکردی):
بازاریابی کل‌نگر شامل بازاریابی عملکرد و درک بازده کسب‌وکار حاصل از فعالیت‌ها و برنامه‌های بازاریابی است و به ملاحظات گسترده‌تر و تأثیرات قانونی، اخلاقی، اجتماعی، محیطی آن‌ها اشاره دارد. این مفهوم به دنبال مشخص کردن راه‌کارهای افزایش بهره‌وری و سودآوری شرکت به‌وسیله فعالیت‌های بازاریابی است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
Scroll to Top