توانمندی چیست؟

توانمندی چیست؟

توانمندی عملکرد بهینه‌سازی مستمر یک فعالیت است. بر این اساس تصمیم‌گیری فرد و تلاش همه کارکنان در سراسر سازمان حول یک هدف مشترک، توانمندی است. در کسب‌وکار، افراد صاحب توانمندی‌های خارق‌العاده را به‌عنوان نمونه‌های شناخته‌شده‌ای ازاین‌دست می‌توان نام برد: «تایگر وودز» قهرمان برجسته ورزش گلف (در آمریکا)، در نوآوری و تبدیل آن به برنامه‌های آسان برای کاربران رایانه «بیل گیتس» و در دنیای هنر و در ساختن شعرهای بزمی «کی. پورتر».

 

سه اصل مهم توانمندانه زیستن

با توجه به تعریفی که از توانمندی ارائه شد، سه اصل بسیار مهم در توانمندانه زیستن وجود دارد.

اصل اول: فعالیتی را می‌توان توانمندانه انجام داد که بتوان پیوسته آن را تکرار کرد. این اصل نشانه‌ای قابل پیش‌بینی در عملکرد فردی است.

اصل دوم: ضروری است که در همه جنبه‌های کار خود «توانمند» باشیم تا بتوانیم آن را با برتری نسبت به دیگران انجام دهیم.

اصل سوم: تنها با ارتقاء توانمندی‌ها و نه صرفاً تمرکز بر رفع کاستی‌ها، می‌توان به برتری رسید یعنی سرمایه‌گذاری در رفع کاستی‌ها را هدف خود قرار ندهیم.

افراد موفق می‌آموزند که با کاستی‌های خود بسازند و ضمن رها شدن از این بند، توانمندی‌های خود را قاطع‌تر و مؤثرتر کنند (افراد موفق کاستی‌های خود را فراموش نمی‌کنند، ولی به‌جای پرداختن به آن‌ها، فعالیتی بس مؤثرتر را پی می‌گیرند).

روی توانمندی‌هایتان سرمایه‌گذاری کنید – هر چه باشند – و کاستی‌هایتان را مدیریت کنید، هر چه هستند.

 

توانمندسازی چیست؟

می‌توان واژه توانمندسازی را به‌وسیله این‌که چیست؟ و چه می‌کند؟ تعریف کرد. توانمندسازی تأثیر دوطرفه و توزیع چندگانه قدرت است. توانمندسازی، تسهیم مسئولیت است. توانمندسازی، حیاتی و انرژی‌زا، جامع و فراگیر و دموکراتیک (مردم‌سالار) است. توانمندسازی افراد را قادر می‌سازد تا از توانایی‌ها، ظرفیت‌ها و استعدادهای خود بهره ببرند. همچنین انجام وظایف را تسهیل می‌کند؛ در یادگیری و آموزش سرمایه‌گذاری می‌کند، شورونشاط و جسارت را به سازمان تزریق می‌کند و ارتباطات مؤثر را ایجاد کرده، اطلاع‌رسانی، هدایت و مربیگری می‌کند.

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
Scroll to Top