نسل چهارم بازاریابی: چرخشی به سمت دیجیتال

نسل چهارم بازاریابی: چرخشی به سمت دیجیتال

کاتلر، ستیاوان و کارتاجایا در سال ۲۰۱۶ نسل چهارم بازاریابی را مطرح کردند «بازاریابی دیجیتالی»؛ به عقیده آن‌ها در دنیای جدید، ساختار قدرت شاهد تغییرات بزرگی بوده است. اینترنت تا حد زیادی عامل این تغییرات قدرت است. امروزه قدرت‌های انحصاری به قدرت‌های غیر انحصاری و فراگیر تبدیل‌شده‌اند. قدرت اقتصادی بیش‌ازپیش، پراکنده و توزیع‌شده است. نیروهای افقی‌تر موجب تضعیف ساختارهای قدرت عمودی شده‌اند. در حال حاضر قدرت به‌طور منحصر و مجرد در اختیار افراد و گروه‌های خاص نیست بلکه این گروه‌های اجتماعی هستند که قدرت را به دست گرفته‌اند.

 

سوال: چیشد؟ یهویی رفتیم در مورد نسل چهارم صحبت کنیم؟ پس نسل اول و دوم و سوم چی شدن؟

اگه میخوای بیشتر درباره‌ی نسل‌های بازاریابی بدونی کلیک کن.

 

نیروهای افقی، فراگیر و اجتماعی بر نیروهای عمودی، انحصاری و فردی غلبه کرده‌اند و اجتماعات مشتریان روزبه‌روز قدرتمندتر می‌شوند، آن‌ها بیشتر جرئت اعتراض و شکایت دارند و از شرکت‌ها و برندهای بزرگ نمی‌ترسند.

بازاریابان باید تغییرات فعلی و حرکت به‌سوی چشم‌انداز کسب‌وکار افقی‌تر، فراگیرتر و اجتماعی‌تر را بپذیرند. بر اساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، نوآوری‌های دیجیتالی می‌توانند رونق و رفاه پایدار را برای کشورها به ارمغان بیاورند.

نسل چهارم بازاریابی یک رویکرد بازاریابی و ترکیبی از تعاملات و ترکیبی از تعاملات آفلاین و آنلاین میان مشتریان و شرکت‌هاست. بازاریابی دیجیتالی به معنای جایگزینی بازاریابی سنتی نیست. در عوض این دو باید با تبادل نقش در سراسر مسیر مشتری تعامل داشته باشند. بازاریابی دیجیتالی یک رویکرد بازاریابی ارتباطی است که اجتماع مشتریان را تأیید می‌کند و به بازاریابان در جهت حرکت به‌سوی اقتصاد دیجیتالی کمک می‌کند. همزیستی بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی در نسل چهارم بازاریابی باهدف نهایی موفقیت در ایجاد مشتریان طرفدار و حامی است.

درواقع بازاریابی به یک رویکرد چندوجهی و همه‌جانبه ـ چه به شکل آنلاین و چه به شکل آفلاین ـ نیاز دارد. این مفهوم از پروژه جدیدی موسوم به «صنعت چهار» که راهبردی مدرن در دولت آلمان است الهام گرفته‌شده است؛ در این پروژه سیستم‌های دیجیتال و بسیار پیشرفته در بخش‌های تولیدی بکار گرفته می‌شوند.

دانش بازاریابی هنوز در دوران تکامل، انتقال و سازگاری با دنیای دیجیتال قرار دارد؛ اما همه‌گیری ویروس کرونا سرعت دیجیتالی شدن کسب‌وکارها را افزایش داد. دقیقاً به همین دلیل است که فکر می‌کنیم زمان مناسب برای بازاریابی نسل پنجم «فناوری برای بشریت» فرار رسیده است. اکنون زمان آن است که شرکت‌ها از برنامه‌های راهبردی، عملکردها، فرایندها و اقدامات بازاریابی به شیوه‌های کاملاً فناورانه، قدرتمند و پیشرفته استفاده کنند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
Scroll to Top