نسل پنجم بازاریابی: فناوری در خدمت بشریت ـ مارتک

نسل پنجم بازاریابی: فناوری در خدمت بشریت ـ مارتک

بازاریابی نسل پنجم برنامه‌ای از فناوری‌های تقلید از انسان برای خلق ارتباطاتی مؤثرتر و کارآمدتر، ارائه و افزایش ارزش در سفر مشتری است. یکی از موضوعات مهم این بازاریابی فناوری آینده است. فناوری‌هایی هستند که هدف برنامه‌شان الگوبرداری آگاهانه و تقلید از توانایی‌های بازاریابی انسانی است؛ که شامل هوش مصنوعی، پردازش زبان طبیعی، حسگرها، رباتیک، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، اینترنت اشیاء و بلاک چین است. ترکیبی از این فناوری‌ها بازاریابی نسل پنجم را تشکیل و توانمند می‌سازد.

شرکت‌ها با تمرکز بر یادگیری ماشینی در ساختارهای هوش مصنوعی می‌توانند دریابند که آیا یک محصول جدید با ویژگی‌های معرفی‌شده می‌تواند با یک الگوریتم پیش‌بینی به موفقیت برسد یا نه؟ ازاین‌رو بازاریابان می‌توانند بسیاری از مراحل زائد و اضافه در رون تولید محصول جدید را حذف یا مدیریت کنند. در بیشتر موارد، پیش‌بینی‌های انجام‌شده باهوش مصنوعی، نتایجی دقیق‌تر از گزارش‌های تحقیقات بازار ارائه می‌دهند و حتی بسیار سریع‌تر از آزمون­های مفهومی وقت‌گیر و زمان‌بر، راهکار و بینش به وجود می‌آورند.

 

سوال: چیشد؟ یهویی رفتیم در مورد نسل پنجم صحبت کنیم؟ پس نسل اول و دوم و سوم و چهارم چی شدن؟

اگه میخوای بیشتر درباره‌ی نسل‌های بازاریابی بدونی کلیک کن.

 

مؤلفه‌های بازاریابی نسل پنجم

فناوری این امکان را فراهم می‌آورد که بازاریابی مبتنی برداده، پیش‌بینی، زمینه یا حوزه، تقویت یا توسعه و چابک باشد. بر اساس روش‌هایی که فناوری‌های پیشرفته به بازاریابی اضافه می‌کنند، ما پنج مؤلفه اساس بازاریابی نسل پنجم را به شرح ذیل معرفی می‌کنیم. بازاریابی نسل پنجم در سه مفهوم بازاریابی پیش‌گویانه، بازاریابی زمینه‌ای و بازاریابی توسعه‌یافته، مشترکات معناداری با یکدیگر دارند. این مفاهیم به‌وسیله دو رشته سازمانی یعنی بازاریابی داده محور و بازاریابی چابک احاطه‌شده‌اند.

 

رشته اول: بازاریابی داده محور

این نوع بازاریابی بر مبنای فعالیت جمع‌آوری و تحلیل داده‌های بزرگ از انواع منابع داخلی و خارجی و همچنین ساخت زیست‌بوم داده‌ای یا بانک‌های اطلاعاتی، برای هدایت و بهینه‌سازی تصمیم‌گیری‌هاست. این اولین شاخه از نسل پنجم بازاریابی است. حتی ساده‌ترین تصمیمات سازمانی باید با تحلیل مناسب داده‌ها انجام شود.

 

رشته دوم: بازاریابی چابک

بازاریابی چابک، استفاده از تیم‌های چندمنظوره و دارای عملکرد خارق‌العاده، در ایده پردازی، طراحی، توسعه و اعتبار سنجی سریع محصولات و برنامه‌های بازاریابی است. برنامه چابک سازمانی برای پرداختن به بازارهای در حال تغییر، دومین رشته‌ای است که شرکت‌ها برای اطمینان از اجرای موفقیت‌آمیز نسل پنجم بازاریابی باید بر آن تسلط کافی داشته باشند.

دیاگرام نسل‌های بازاریابی

برنامه اول: بازاریابی پیش‌گویانه

بازاریابی پیش‌گویانه، فرایند خلق، ایجاد و استفاده از تحلیل‌های پیش‌بینی کننده است که گاهی با یادگیری ماشینی برای پیش‌بینی نتایج فعالیت‌های بازاریابی قبل از راه‌اندازی فرایندهای مختلف، استفاده می‌شود. این برنامه باعث می‌شود. کسب کارها شیوه پاسخ به نیازهای بازار و تأثیر فعالانه فرایندها را تصویرسازی کنند.

 

برنامه دوم: بازاریابی زمینه‌ای

بازاریابی زمینه‌ای فعالیت شناسایی و مشخص کردن تعاملات شخصی بهره‌گیری از حسگرها و ارتباطات دیجیتالی در فضای فیزیکی است. این برنامه به بازاریابان اجازه می‌دهد، با توجه به شرایط ویژه مشتری، بازاریابی تک‌به‌تک را پیاده‌سازی کنند و انجام دهند.

برنامه سوم: بازاریابی افزوده یا توسعه‌یافته

استفاده از فناوری دیجیتال در بازاریابی توسعه‌یافته، برای بهبود بهره‌وری بازاریابانی است که با مشتریان تعامل رودررو و مستقیم دارند و از فناوری‌های شبیه‌سازی انسانی مانند ربات‌های گفتگو گر و دستیارهای مجازی استفاده می‌کنند. این برنامه اطمینان می‌دهد که بازاریابان با سرعت و راحتی تعاملات دیجیتال را با صمیمیت و همدلی انسانی، در نقاط تماس موردعلاقه مشتریان، یکپارچه و ترکیب می‌کنند.

این سه برنامه به‌شدت به یکدیگر وابسته و پیوسته‌اند.

نسل پنجم بازاریابی بر اساس محوریت انسانی در نسل سوم بازاریابی و قدرت فناوری در نسل چهارم بازاریابی بناشده است. این بازاریابی به‌صورت استفاده از فناوری‌های شبیه‌ساز انسانی برای ایجاد تعاملات و ارتباطات، ارائه، ارتقا و افزایش تجربه مشتری تعریف می‌شود. نسل پنجم بازاریابی با طراحی نقشه سفر مشتری و شناسایی مکانی که فناوری‌های بازاریابی می‌توانند، ارزش‌افزوده خلق کنند و همچنین عملکرد بازاریابان انسانی را توسعه و بهبود بخشند، آغاز می‌شود.

شرکت‌هایی که از نسل پنجم بازاریابی استفاده می‌کنند، در نخست باید از کار روی اطلاعات و داده‌های بزرگ شروع کنند. ایجاد یک اکوسیستم داده‌ای یا همان بانک‌های اطلاعاتی، پیش‌شرط اجرای این نوع بازاریابی است. این موضوع به بازاریابان اجازه می‌دهد از بازاریابی پیش‌گویانه برای ارزیابی بازده بالقوه هر سرمایه‌گذاری در بازاریابی استفاده کنند و به بازاریابان کمک می‌کند تا بازاریابی زمینه‌ای و شخصی‌سازی‌شده را در هر نقطه از فروش و برای هر مشتری پیاده‌سازی کنند.

سرانجام، بازاریابان صف یا خط مقدم می‌توانند با استفاده از بازاریابی توسعه‌یافته، یک رابط دیجیتالی یکپارچه برای مشتریان طراحی کنند. همه این عناصر اجرایی به برنامه‌های چابک در شرکت نیاز دارند تا واکنش و پاسخ‌های مناسب و مطلوبی را در مقابل کنش‌ها و تحرکات بازار فراهم و ارائه کنند.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره‌ی نسل پنجم بازاریابی کلیک کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌
بالاترین رای مثبت
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
پیمایش به بالا