برندینگ دمپایی پلاستیکی

برندینگ دمپایی پلاستیکی

شرکت کروکس، بزرگ‌ترین تولیدکننده دمپایی پلاستیکی در جهان است که توانسته با کمک استراتژی‌های برندینگ، در ۱۹ سال به یک شرکت چند میلیارد دلاری تبدیل شود، به‌گونه‌ای که فروش شرکت حدود یک و نیم میلیارد دلار می‌باشد. اما کروکس چگونه توانسته دمپایی پلاستیکی را که یک محصول بسیار پیش‌پاافتاده است، به یک برند معتبر تبدیل کند؟ در ادامه با برخی از استراتژی‌های برندینگ کروکس آشنا می‌شویم:

کروکس کارش را در سال ۲۰۰۲ با تمرکز بر عرضه دمپایی پلاستیکی به ورزشکاران علاقه‌مند به قایق‌سواری آغاز کرد و صرفاً در نزدیکی دریاچه‌های قایق‌سواری، تبلیغات و بازاریابی می‌کرد. این استراتژی به ما می‌آموزد که برندهای بزرگ، کارشان را با تمرکز بر یک بخش کوچک و نادیده گرفته‌شده بازار شروع کرده‌اند. بعد از تصرف این بازار کوچک، کروکس تصمیم گرفت اندک‌اندک دمپایی‌های پلاستیکی‌اش را به‌عنوان جانشین راحت‌تر کفش در ورزش‌ها و حتی مشاغل گوناگون جا بیندازد. برای این منظور، کروکس بازارهای هدف مختلفی را انتخاب کرد و برای ورود به آن‌ها، از افراد سرشناس در آن بازارها به‌عنوان سفیر خود کمک گرفت.

برای مثال، زمانی که شرکت تصمیم گرفت وارد بازار «سرآشپزها» بشود و آن‌ها را متقاعد کند که هنگام آشپزی، به‌جای کفش، دمپایی کروکس بپوشند، سراغ چند نفر از سرآشپزهای معروف نیویورک رفت و آن‌ها را مجاب کرد که در تبلیغات شرکت حاضر شوند. این استراتژی کروکس به ما می‌آموزد که برای تبدیل‌شدن به یک برند قدرتمند، باید گام‌به‌گام حرکت و برای ورود به هر بازار جدید روی مشتریان سرشناس آن بازار تمرکز کنیم.

جالب است بدانید که کروکس برای ورود به بازار «پزشکان و کادر درمانی» بیشترین استفاده را از شیوع کرونا کرد و از این موقعیت برای معرفی بیشتر خود به پزشکان، پرستاران و کادر بیمارستان‌ها استفاده کرد. طبق گزارش مجله ادویک، کروکس برای این منظور، تاکنون بیش از ۸۶۰ هزار جفت دمپایی رایگان به پزشکان، پرستاران و کادر بیمارستان‌ها هدیه داده است.

کروکس برای افزایش اثربخشی این استراتژی، کمپینی به نام «یک جفت رایگان برای کادر درمان» را راه‌اندازی و در آن اعلام کرد که تا پایان کرونا، به ازای هر یک جفت دمپایی که از شرکت خریداری می‌شود، شرکت یک جفت دمپایی رایگان به کادر درمان بیمارستان‌ها هدیه می‌دهد. این استراتژی کروکس هم‌درس‌های زیادی به همراه دارد که مهم‌ترینشان عبارت‌اند از:

  • شرکت‌های هوشمند از هر اتفاقی در بازار برای تقویت برندشان استفاده می‌کنند، خواه این اتفاق یک اتفاق مثبت و شادی‌آور مثل قهرمانی تیم ملی یک کشور در مسابقات بین‌المللی باشد، خواه یک اتفاق تلخ مثل شیوع کرونا.
  • شرکت‌های هوشمند از نمونه رایگان برای نفوذ به بازارهای هدف مدنظرشان بیشترین استفاده را می‌برند. این شرکت‌ها به‌جای توزیع نمونه رایگان‌ در مکان‌های عمومی مثل مراکز خرید، نمونه‌های رایگان را فقط بین مشتریان هدفشان توزیع می‌کنند.
  • شرکت‌های هوشمند سعی می‌کنند بین تبلیغات و فروششان رابطه مستقیم برقرار کنند. به‌عنوان‌مثال، کروکس می‌توانست صرفاً روی اهدای دمپایی رایگان به کادر درمان تمرکز کند، ولی به‌جای آن، این کار خیرخواهانه را به فروش خود وصل کرد تا بتواند رابطه مستقیمی بین کمپین برندینگ و فروش خود ایجاد کند.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
Scroll to Top