شاید برای بسیاری از افراد تفاوت بین مدیریت تولید با مدیریت عملیات قابلفهم نباشد. در مدیریت تولید روندهای مدیریتی بر تولید محصولات فیزیکی خاص حاکم بوده و درنهایت محصولاتی قابللمس دارای اجزای فیزیکی به بازار عرضه میشود درحالیکه اگر فعالیتهای مدیریتی را گسترش داده و بهتمامی روندهای خدماتی انتقال کنیم، مدیریت عملیات ظاهر میگردد.
بنابراین Production and Operations Management در این امر نهفته است که هر دو این روندهای مدیریتی در جهت تلاش برای تولید محصول یا خدمتی کاملاً مطابق خواسته بازار هدف است. همچنین در رسیدگی به مجموعه اقدامات برنامهریزی و طراحی، سازماندهی و تنظیم، کنترل و نظارت همهجانبه نهفته است که مهمترین مدیریت برای ارتقای شرکت در بهرهوری و کارایی محسوب میشود. بدون وجود مدیریت مؤثر عملیات و تولید شرکت با شکست بزرگی روبرو خواهد بود.
اهمیت Production and Operations Management در صنایع تولیدی و خدماتی یکسان بوده است و هر آنچه به بازار عرضه میشود بایستی مطابق خواسته و نیاز مشتریان هدف باشد. بر اساس اصول Production and Operations Management، تیم بازاریابی نقش ویژهای در شناخت نیازهای مشتری دارد و بایستی کلیه جزئیات لازم را از دید مشتریان گردآوری کرده و در اختیار تیم طراحی و تولید قرار دهد؛ بنابراین جدا از کسبوکاری که درگیر آن هستید، مدیریت تولید و عملیات در کلیه وظایف برنامهریزی، کنترل و نظارت، هدایت و رهبری، مدیریت نیروی انسانی و انگیزه بخشی و سازماندهی نهفته است.
🔹 وظایف کلیدی تیم مدیریت تولید و عملیات:
- پیشبینی دقیق نیاز بازار
- پیشبینی میزان نیاز و خواسته مشتریان و میزان فروش محصول
- تخصیص منابع لازم برای تولید محصولات باکیفیت
- آشنا به مدیریت ریسک و راهکارهای توسعه محصول
- نظارت بر روند تولید و طراحی ایدههای جدید
- بررسی میزان امکانپذیری تبدیل ایدههای نو به محصولات دلخواه مشتریان
- ایجاد و سرپرستی تیمهای بازاریابی جهت حضور قدرتمند در بازار
- سازماندهی ارتباطات مؤثر با واحدهای کارگزینی، تدارکات، اداری، مالی و فروش