بیماری‌های مدیریتی از دیدگاه دمینگ

بیماری‌های مدیریتی از دیدگاه دمینگ

در رأس هر کسب و کار موفق یک مدیر خوب و با تجربه قرار دارد. عملکرد تیم مدیریتی و تصمیمات آنهاست که باعث می‌شود شرکت در آینده رشد کند یا با مشکل مواجه شود. یرای موفقیت یک شرکت عواملی بیش از مدیریت خوب لازم است، اما باید به این مسأله توجه داشت که مدیریت همه عوامل را گردآوری و هدایت می‌کند. لذا مهم ترین نقش برای رسیدن به موفقیت را مدیریت سازمان ایفا می‌کند. عموماْ مدیران ناآگاهانه تصمیماتی می‌گیرند که موجب زوال و نابودی سازمانشان می‌گردد. پروفسور ادواردز دمینگ (W. Edwards Deming) که از نظریه پردازان مطرح مدیریت قرن بیستم است، اشتباهات رایج مدیران را تحت عنوان ۵ بیماری کشنده مدیریت بیان می‌کند. همچنین دمینگ منطق رادار (RADAR) که ابزاری ساده و قدرتمند برای پیشبرد بهبود سیستماتیک در تمامی حوزه‌های سازمان می باشد را به‌عنوان قلب مدل تعالی (EFQM) مطرح می‌سازد.

پنج بیماری مدیریتی از نگاه دمینگ:

🔸فقدان هدفی مشخص و پایدار

این بیماری وقتی رخ می‌دهد که اهداف و استراتژی‌های سازمان مکرراً تغییر می‌کنند یا اصلاً سازمان هدف مشخص و تعریف‌شده‌ای ندارد. در این حالت تلاش‌ها هدر خواهد رفت زیرا هیچ مقصد مشخص و ثابتی وجود ندارد که کارکنان در راستای آن تلاش کنند.

 

🔸تمرکز بر سود کوتاه‌مدت

برخی مواقع لازم است برای موفقیت در بلندمدت از سود در کوتاه‌مدت بگذرید ولی در برخی سازمان‌ها، تمرکز بر سود کوتاه‌مدت باعث می‌شود درنهایت به همین سود بلند‌مدت هم‌دست نیابند.

 

🔸مدیریت به‌وسیله ترس

ارزیابی عملکرد وسیله‌ای قدرتمند برای اهداف متعدد است ولی وقتی به‌جای تأکید بر رشد و بالندگی کارکنان، فقط بر جنبه منفی و تنبیهی آن توجه می‌شود، ثمرات منفی آن بسی بیشتر از ثمرات مثبت آن خواهد شد.

 

🔸جابه‌جایی بالا در پست‌های مدیریتی

مدت‌زمان نسبتاً زیادی طول می‌کشد که مدیران بافرهنگ سازمان آشنا شده و روابط مبتنی بر اعتماد ایجاد کنند و نحوه به انجام رساندن کار در سازمان را یاد بگیرند.

جابه‌جایی مکرر نیرو در پست‌های مدیریتی چیزی جز دور ریختن سرمایه و شروع مجدد راه‌های پیموده شده نیست.

 

🔸تمرکز صرف بر اعداد و ارقام

برخی سازمان‌ها معیار قضاوتشان فقط اعداد و ارقام مالی همچون فروش ماهانه، هزینه تولید و مالیات است.

این اعداد اهمیت بالایی دارند ولی تمرکز صرف بر آن‌ها منجر به نادیده گرفتن جنبه‌های نرم و ذهنی سازمان همچون محیط کاری سالم، رضایت شغلی، کیفیت خدمات و … خواهد شد.

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه‌
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
Scroll to Top