تعالی شخصی و رهبری

تعالی شخصی و رهبری

یک رهبر ممتاز و عالی کسی است که همیشه به این دو اصل مهم پایبند است:

  1. ارتقاء دانش و تعالی شخصی خودش تا بتواند شرکت را بهتر رهبری کند.
  2. هدایت دیگران و کمک به آن‌ها تا بتوانند پتانسیل‌های شخصی‌شان را در بالاترین حد ممکن به فعل تبدیل کنند.

خوشبختانه اکثر رهبران ممتاز به اصل اول به‌خوبی پایبندند و روی رشد و تعالی شخصی‌ شان سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ اما بیشتر شرکت‌ها از اصل دوم غافل‌اند و آن را زیر پا می‌گذارند. در حقیقت، اصل دوم به ما یادآوری می‌کند اکثر کارمندان بین 30 تا نهایت 50 درصد از توانشان را برای موفقیت شرکتی که در آن کار می‌کنند، بکار می‌گیرند. درنتیجه، این هنر رهبر آن شرکت است که این میزان را افزایش دهد و به بالای70 درصد برساند. برای رسیدن به این هدف، باید از یک رهبر «فعالیت محور» به یک رهبر «نتیجه محور» تبدیل شویم.

رهبر فعالیت محور، رهبری است که روی مسائل پیش‌پاافتاده‌ای مثل «سروقت رسیدن به محل کار»، «بازی نکردن با موبایل» و غیره تمرکز می‌کند. در حقیقت، رهبر فعالیت محور به‌اشتباه تصور می‌کند کارمندان به این دلیل تمام پتانسیلشان را در اختیار شرکت قرار نمی‌دهند که وقت کاریشان را به کارهای متفرقه اختصاص می‌دهند.

در مقابل، رهبر نتیجه محور، رهبری است که از کارمندانش می‌خواهد وظایفشان را در زمان مقرر، با هزینۀ مقرر و با کیفیت مقرر، انجام بدهند. حالا دراین‌بین می‌خواهند با موبایلشان بازی کنند، هیچ اشکالی ندارد. در حقیقت، رهبران نتیجه محور به‌جای آن‌که از کارمندان شرکت ایراد بگیرند که چرا با موبایلتان بازی می‌کنید، از خودشان ایراد می‌گیرند که چرا آن‌قدر کار به کارمندمان نداده‌ایم که وقت آزاد دارد تا با موبایلش بازی کند.

تفاوت دیگر رهبران فعالیت محور با رهبران نتیجه محور، در نوع سؤالاتی است که از کارمندانشان می‌پرسند. رهبران فعالیت محور عموماً این قبیل سؤالات را از کارمندانشان می‌پرسند: «چرا امروز دیر رسیدی؟» «چرا نتوانستی کارت را سروقت تمام کنی؟» و غیره؛ اما رهبران نتیجه محور برای تعالی شخصی کارمندانشان از آن‌ها این سؤالات را می‌پرسند:

  1. چرا در این شرکت کار می‌کنید؟ آیا هدفتان فقط گرفتن حقوق پایان ماه است یا می‌خواهید پیشرفت کنید؟
  2. با در نظر گرفتن توانایی‌ها و مهارت‌های شخصیتان، چه کمک منحصربه‌فردی می‌توانید به این شرکت ارائه کنید؟
  3. در روز چه‌کارهایی را انجام می‌دهید؟ این کارها را چگونه می‌توانید بهتر از روز قبل انجام بدهید؟
  4. برای موفقیت بیشتر شرکت چه ایده‌هایی دارید که تاکنون آن‌ها را با کسی در میان نگذاشته‌اید؟
  5. چه ایده‌هایی برای رضایت و خوشحالی بیشتر مشتریان شرکت دارید؟
  6. چه ایده‌هایی برای افزایش فروش و کاهش هزینه‌های شرکت دارید؟
  7. چه ایده‌هایی برای انجام کارها با سرعت بالاتر، کیفیت بهتر و هزینۀ کمتر دارید؟

رهبران نتیجه محور علاوه بر پرسیدن مستمر این قبیل سؤالات عمیق از کارمندانشان، روی رشد شخصی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند چون به‌خوبی می‌دانند نرخ بازگشت سرمایه‌گذاری روی آموزش و تعالی شخصی کارمندانشان 1 به 20 و حتی 1 به 30 است. به این معنا که به ازای هر یک دلار سرمایه‌گذاری در این بخش، 20 یا 30 دلار عاید شرکت می‌شود. به همین دلیل است که تحقیقات نشان می‌دهد، 20 درصد شرکت‌های فعال در یک صنعت که 80 درصد سود آن صنعت را به خود اختصاص می‌دهند، به‌طور میانگین حدود 3 درصد از درآمدشان را روی آموزش کارمندانشان سرمایه‌گذاری می‌کنند.

guest
0 دیدگاه‌
بالاترین رای مثبت
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
پیمایش به بالا