انگیزه چیست؟ | عواملی که موجب انگیزه در افراد می‌شود

انگیزه چیست؟ | عواملی که موجب انگیزه در افراد می‌شود

انگیزه معمولا همان توضیحی است که در بیان چرایی اعمال افراد به کار می‌رود. انگیزه همان چیزی است که باعث می شود شما رفتار خاصی را از خود بروز دهید، بر آن پافشاری کنید و آن را به مراتب تکرار کنید. پس می توان گفت مهم ترین عامل برای رسیدن به موفقیت در هر کاری، داشتن انگیزه بالا است. در واقع انگیزه، نیرویی است که ما را در جهت انجام کارهایمان هدایت میکند .به عبارت ساده تر می‌توانیم بگوییم انگیزه برای انسان مانند سوخت برای خودرو است. همان طور که خودرو بدون سوخت و بنزین هیچ حرکتی ندارد هر چند که مابقی شرایط را دارا باشد ، انسان هم بدون انگیزه هرگز نمی‌تواند به سمت انجام هیچ کاری روانه شود و به موفقیتی در زندگی برسد؛لذا در ادامه به قصد آشنایی بیشتر با این موضوع با بعضی از انگیزه های انجام کار آشنا خواهیم شد:

۱. پول:

عامل انگیزشی ارزشمندی که موجب تلاش بسیار افراد می‌شود، کسب درآمد است. پول، ابزاری است که تمام انسان‌ها برای بقا به آن نیاز دارند و کسب درآمد موجب احساس غرور و بزرگی، موفقیت و دستاوردها می‌شود؛ اما تنها انگیزه‌ای نیست که موجب کار بسیار و احساس رضایت و خوشحالی افراد می‌شود.

۲. هدف:

زمانی که هدفمند هستید مسیر مشخص‌تری دارید و درباره زندگی و تصمیمات پیشِ روی، بیشتر احساس اطمینان خاطر می‌کنید. هنگامی‌که در موقعیت‌ها یا شرایط ناپایدار قرار می‌گیرید که موجب عدم اطمینان شما می‌شود، داشتن هدف به پیشرفت و دستیابی به اهداف والاتر کمک بسیاری می‌کند.

۳. ایجاد تغییرات:

افراد شاغل بیشتر اوقات خود را در محل کار می‌گذرانند؛ بنابراین بهتر است با استفاده از راهکارهایی، معنای جدیدتری به حرفه خود ببخشند. مهم‌ترین دستاورد در این زمینه، انتخاب روش‌هایی برای ایجاد تغییرات و تأثیرات در زندگی شخصی و دیگران است. زمانی که متوجه تغییرات ناشی از انجام کارها، می‌شوید نسبت به شغل و هدف خود احساس خوشایندتری خواهید داشت.

۴. مسئولیت:

بااینکه قبول مسئولیت با استرس همراه است اما از طرفی بیکاری، استرس بیشتری به افراد وارد می‌کند. زمانی که مسئولیت و وظیفه‌ای به عهده ندارید، حل مشکلات مالی تا حدودی غیر‌ممکن به نظر می‌رسد اما در صورت داشتن شغل ثابت تا حدودی مطمئن هستید که از عهده حل مشکلات برمی‌آیید. مسئولیت‌پذیری منجر به احساس تعادل، موفقیت، انگیزه و اعتمادبه‌نفس در افراد می‌شود.

۵. چالش:

زمانی که به‌طور مناسب درگیر چالش‌ها می‌شوید انگیزه زیادتری پیدا می‌کنید. به هنگام درگیری با چالش‌های صحیح، طبیعی است برای دستیابی به فرصت‌ها، با تلاش مضاعف موانعی را که در سر راه قرارگرفته پشت سر می‌گذارید و در پایان هرروز از موفقیت‌ها، احساس رضایت خواهید کرد.

۶. جامعه:

محیط کار، صرف‌نظر از فراهم کردن شرایطی برای فعالیت افراد، موقعیت را برای ارتباط با دیگران میسر می‌کند. موفقیت، هرگز یک کار انفرادی نیست. ارتباط به‌صورت انفرادی یا گروهی، شمارا در روابط معناداری قرار می‌دهد همچنین می‌توانید به اهداف رضایت‌بخش متقابلی برسید که برای آن‌ها تلاش کرده‌اید.

۷. تائید:

مورد تائید قرار گرفتن از مهم‌ترین عوامل انگیزشی به شمار می‌رود، همه اشخاص نیاز دارند پس از انجام وظایف، مورد تائید یا رد دیگران قرار بگیرند. محل کار، محیط مناسبی است برای ایجاد انگیزه عمیق در افراد. تائید به اشکال متفاوتی نظیر تعریف و تمجید، ترفیع، ترقی، پاداش یا حمایت و حتی تشویق دیده می‌شود.

۸. وظیفه:

تعهد به انجام کارها و کسب موفقیت انگیزه مهمی در زندگی به شمار می‌رود که برای پیشرفت هر شخصیت مقتدری لازم است. شغل این فرصت را به افراد می‌دهد که نقشی مفید و مطابق با هنجارهای جامعه داشته باشند. زمانی که در زندگی تحت تأثیر ارزش‌های تأثیرگذار قرار می‌گیرید، فرصت ارتقا و متمایز کردن شخصیت خود را خواهید داشت.

guest
0 دیدگاه‌
بالاترین رای مثبت
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
پیمایش به بالا