🔸 بیتوجهی به برند
تلاش برای بازاریابی کسبوکاری که برندی ندارد مثل این است که بدون آنکه آدرس را در اختیار کسی قرار دهید در منزل خود میهمانی بگیرید. برند شما شالودهای است برای هویتتان، هم در برابر مشتریان قدیمی و هم در برابر مشتریان جدید. برند شما باید تمام پیامهایی که به بیرون منتقل میکنید را برجسته کند و در بربگیرد، از محتوای وبسایت شما گرفته تا تصاویر بنر فیسبوکتان.
🔸 بازاریابی برای همه
شما باید انتخاب کنید برای چه کسی بازاریابی خود را انجام میدهید. بااینوجود کارآفرینان بیشماری سادهترین تصمیم را میگیرند و محصول یا خدمات خود را برای همه بازاریابی میکنند. هرچه باشد «همه» بزرگترین مخاطبان ممکن هر کسبوکاری را در برمیگیرد و بیشترین بازگشت ممکن را در پی خواهد داشت، اینطور نیست؟ پاسخ این است که خیر، اینطور نیست! حتی اگر میتوانستید بهنوعی از مجموعهای از پلتفرمهای مختلف پیام خاصی را به تمام انسانهای روی زمین برسانید، این پیام آنقدر برای همه کلی و عام خواهد بود که هیچکس برای آن ارزشی قائل نمیشود و در ذهن کسی نمیماند.
🔸 رفتار با مخاطب بر اساس فرضیات
با تمام این حرفها، بازاریابهایی وجود دارند که میفهمند باید پیامهای خود را برای بخش خاصی از جمعیت طراحی کنند، اما بااینوجود این کار را به شکلی اثربخش انجام نمیدهند. بخش اعظم این مشکل به این دلیل است که بهجای آنکه برای تأیید ایدههای خود به دادهها و تحقیقات تکیه کنند، به فرضیاتی کلی که در مورد مخاطبانشان دارند اتکا میکنند.
🔸 سرمایهگذاری بیشازحد یا ناکافی
سرمایهگذاری موفق روی یک کمپین بازاریابی نیازمند تعادلی دقیق است. سرمایهگذاری بیشازحد در ابتدای کمپین و پیش از آنکه مخاطب هدف خود را از نزدیک بشناسید میتواند هدر رفت بزرگی برایتان رقم بزند. شما تا فرصت آزمودن پلتفرمهای مختلف را پیدا نکرده باشید نمیتوانید بفهمید کدامیک میتواند برای شما بهترین انتخاب باشد. با این تفاسیر دست زدن به هر کاری بر اساس فرضیات، قمار بزرگی خواهد بود.
🔸 امتحان نکردن
بازاریابی برخلاف میل ما بازی «هدف بگیر و شلیک کن» نیست. در بازی بازاریابی باید مدام انتظارات تازهای خلق کرد تا بتوان بهتدریج به یک استراتژی «بینقص» نزدیکتر و نزدیکتر شد؛ آنهم درحالیکه هیچگاه واقعاً نمیتوان به آن رسید. تنها را ه بهتر شدن در این بازی، آزمودن است؛ اینکه چیزهای تازهای را امتحان و استراتژیهای جسورانهای اتخاذ کنید تا بفهمید کدام نتیجه میدهند و کدام نه.