۴ ویژگی شرکت‌های موردعلاقه کارکنان که فراهم کردنشان هزینه چندانی ندارد

۴ ویژگی شرکت‌های موردعلاقه کارکنان که فراهم کردنشان هزینه چندانی ندارد

یکی از نهادهای ذی‌صلاح برای شناسایی ۱۰۰ شرکت برتر از دیدگاه کارکنان، میان شرکت‌های بزرگ امریکا نظرسنجی گسترده‌ای انجام داد. دوسوم نظرسنجی مذکور حول محور اعتماد می‌چرخید و به سنجش نگرش کارکنان نسبت به مدیران، رضایت شغلی به‌طورکلی و حس کار گروهی در آنان می‌پرداخت. یک‌سوم باقیمانده نیز به سؤالاتی درباره فرهنگ اختصاص داشت، ازجمله برنامه‌های مزایای کارمندان، رویه‌های استخدامی، شیوه‌های ارتباطیِ درون شرکتی، آموزش و تنوع. اما همه این شاخص‌ها قرار است به یک سؤال پاسخ دهند: بهترین شرکتی که کارمندان بیشترین علاقه را به کار کردن در آن دارند چه ویژگی‌هایی دارد؟ با توجه به نتایج نظرسنجی مذکور، ۴ ویژگی زیر ازجمله مواردی هستند که شرکت‌ها را محل بهتری برای کار کردن می‌کنند و درعین‌حال هزینه چندانی هم در برندارند.

 

۱. فراهم کردن فرصت رشد برای کارکنان

نیاز به شکوفایی یکی از نیازهای اساسی انسان‌ها است. به‌این‌ترتیب هرچه شرکت فرصت‌های بیشتری برای بهبود فردی در اختیار کارکنانش قرار دهد بهتر است. فرصت با خودش اختیار می‌آورد، چراکه هرچه افراد آزادی بیشتری داشته باشند، تصمیماتی که می‌گیرند معنای بیشتری برای خود و شرکتشان خواهد داشت. این، لااقل در حالت ایدئال، به معنای آن است که انگیزه آن‌ها برای بهتر کار کردن نیز بیشتر خواهد شد.

 

۲. شنیده شدن نظرات و دغدغه‌ها

هرکسی دوست دارد صدایش شنیده شود. برای آنکه حمایت دیگران را برای شروع طرح یا پروژه‌ای جدید برانگیزید، به آن‌ها اجازه دهید حرف‌هایشان را بزنند؛ یعنی هنگامی‌که از دغدغه‌های خود برای شما می‌گویند به صحبت‌هایشان گوش کنید. اینکه نقطه نظرات آن‌ها تا چه حد مفید واقع می‌شود چندان اهمیت ندارد. آنچه بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد این است که حرف‌هایشان شنیده شود، چون گوش کردن این پیام را برای آن‌ها در بردارد که به مشارکتشان ارج نهاده می‌شود. حتی ده دقیقه گوش کردن به صحبت‌های یک نفر، می‌تواند معجزه کند.

 

۳. برخورداری از یک هدف مشخص و تأثیرگذار

سایمون سینک می‌گوید: «اگر برای دیگران توضیح دهید چه‌کار می‌خواهید بکنید، در مقایسه بااینکه صرفاً تقاضا یا دستور خود را مطرح کرده باشید، بلافاصله اعتماد آنان را جلب خواهید کرد، حتی شده برای مدتی کوتاه». بااین‌حال، شفافیت برای ایجاد حس رضایت یا ترغیب کارکنان به اقدامی عملی کافی نیست. هدف باید ازلحاظ احساسی، با یک نیاز شخصی که باارزش‌ها و چشم‌انداز افراد همخوانی دارد هماهنگی داشته باشد.

 

۴. تشویق کارکنان به کار تیمی

شرکت‌هایی که کارمندان خود را به کار تیمی تشویق و حس «ما» بودن را در میان آنان تقویت می‌کنند، مشارکت بسیار بیشتری از جانب کارکنان خود دریافت می‌کنند؛ اما فقط کار کردن در کنار یک تیم نیست که نقش محرک کار تیمی را در این میان بازی می‌کند، محیط فراهم‌شده توسط این شرکت‌ها نیز کنار هم بودن و کار گروهی را تسهیل می‌کند. شرکت‌ها برای تطبیق خود با تیپ‌های شخصیتی درون‌گرا و برونگرا، باید هم فضای کاری بسته داشته باشند و هم فضای کاری باز تا افراد بتوانند محیط کار خود را باهدف به حداکثر رساندن برونداد حرفه‌ای خود انتخاب کنند.

guest
0 دیدگاه‌
بالاترین رای مثبت
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
پیمایش به بالا