۶ کاری که آی کیوی شمارا پایین می‌آورد!

۶ کاری که آی کیوی شمارا پایین می‌آورد!

همه‌ی ما کمابیش درباره‌ی راه‌های تقویت مغز و حافظه چیزهایی می‌دانیم. از حل کردن جدول گرفته تا خوردن عدس و کندر و باقی روش‌های خوراکی یا غیرخوراکی سنتی و مدرن که می‌توانند بسیار مؤثر هم باشند.

ممکن است شما جزو افرادی باشید که هیچ‌وقت از حل کردن جدول سودوکو غافل نمی‌شوید یا دربازی‌های گروهی که لازمه‌ی انجام آن‌ها داشتن بهره‌ی هوشی بالایی است، مهارت ویژه‌ای داشته باشید؛ پس آی کیوی بالایی دارید! اما احتمالاً خبر ندارید برخی عادات در زندگی روزانه‌ی ما وجود دارند که می‌توانند عصب‌های باارزش مغز را تخریب و تمام تلاش‌هایمان را برای حفظ بهره‌ی هوشی مناسب نقش بر آب کنند.

 

۱. غرق شدن در استرس

انواع و اقسام مشکلات مالی، نگرانی‌های شغلی و کاری و خانوادگی، همگی عوامل استرس‌زایی هستند که باعث تولید هورمون‌های استرس می‌شوند و بدن را دچار انواع و اقسام بیماری‌ها و مشکلاتی می‌کنند که مغز نیز از این آسیب‌ها در امان نیست.

 

۲. اضافه‌وزن و چاقی

تحقیقات نشان می‌دهد که چاقی در میان‌سالی عملکرد شناختی مغز را کاهش می‌دهد و درنتیجه خطر ابتلا به زوال عقل افزایش می‌یابد.

 

۳. خوردن شیرینی زیاد

شکر سلول‌های مغز را تخریب می‌کند. بر اساس مطالعه‌ای که در دانشگاه کالیفرنیا روی چند حیوان آزمایشگاهی صورت گرفت، رژیم غذایی حاوی قند زیاد عملکرد سلول‌های مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد و توانایی شناختی مغز را پایین می‌آورد.

 

۴. انجام چند کار هم‌زمان

هرچند ممکن است استاد انجام هم‌زمان چند کار باشید و به خودتان هم بابت داشتن این مهارت افتخار کنید اما حتماً نمی‌دانید نوشتن ایمیل، هم‌زمان حرف زدن با تلفن و در همان حال خوردن وعده‌ی ناهارتان نه‌تنها به مهارت‌هایتان نمی‌افزاید بلکه قادر است عملکرد پردازش مغزتان را هم مختل کند.

درصورتی‌که سعی کنید بیش از ظرفیت مغز به‌طور هم‌زمان برای پرداختن به موضوعات متعدد از آن بهره ببرید، درست مثل زمانی که پنجره‌های متعددی را در ویندوز کامپیوتر باز می‌کنید و سیستم پردازش کامپیوتر اصطلاحاً هنگ می‌کند، مغز شما هم متوقف خواهد شد.

 

۵. قرار گرفتن در معرض دود سیگار

قرار گرفتن در معرض دود سیگار، مغز را در معرض آسیب مواد سمی قرار می‌دهد. هنگامی‌که رگ‌های خونی و سلول‌های عصبی دچار آسیب شوند، توانایی سلول‌های مغز برای برقراری ارتباط مؤثر مختل می‌شود و مغز نمی‌تواند از اطلاعات خود به‌درستی حفاظت کند.

 

۶. سفرهای هوایی مداوم

با توجه به مطالعه‌ای که در دانشگاه کالیفرنیا در رابطه با عملکرد مغز انجام‌شده است سفر به مناطق مختلف ریتم طبیعی بدن را مختل می‌کند. از طرفی هنگامی‌که به‌طور مداوم در سفر به‌خصوص سفرهای هوایی باشید، حافظه و فرایند یادگیری‌تان تا یک ماه بعد از بازگشت از سفر دچار اختلال خواهد شد.

guest
0 دیدگاه‌
بالاترین رای مثبت
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده نظرات
پیمایش به بالا